Sajnálatos hír látott ma napvilágot! A Danubius és a Sláger Rádió 2009. november 18-án éjfélkor elcsöndesedik!

Az említett két rádió frekvenciáit ugyanis más rádióadó veszi át. Történelmi (negatív) pillanat elé nézünk a következő hónapban. Lehet, hogy sokan nem tudják, de Magyarországon az első kereskedelmi rádió a Danubius volt, 1986 júliusában indult a sugárzása, először német nyelven, majd 1989-től kizárólag magyar nyelvű műsorokat hallgathattak a szórakozni, kikapcsolódni vágyó hallgatók. A rendszerváltás előtt ezen adó engedélyezése egyfajta reménysugárként is értelmezhető, a demokrácia felé mutató "hangcsóva" volt ez. A kilencvenes években egyfajta űr volt fellelhető a magyar rádiók kavalkádjában. Gombamód szaporodtak a kereskedelmi rádióállomások, de valami hiányzott. Ez a valami a régi idők nagy slágereinek sugárzásának hiánya volt, mivel a rádiók egyöntetűen a jelen zenéit favorizálták, hiszen a célközönségnek a fiatalok csoportját tekintették. Ekkor jelent meg a Sláger Rádió, mely adó műsorainak sugárzása 1998. február 16-án 0:00-kor kezdődőtt.

Tehát! Ha utánaszámolok, akkor a Danubius majdnem egyidős velem, hiszen 23 éve a magyar emberek jelentős hányada hétköznapjainak a része. A Sláger meg épp elmúlt 11 éves és máris el kell búcsuznunk tőle. Igaz, hogy manapság a hallgatók nagy része várt egy kis vérfrissítést és arculatváltást mindkét adótól, de azért rettentően hiányozni fognak mindenkinek. Két olyan adóról beszélünk, melyet még Kukutyinban is tisztán lehetett befogni bármilyen rádióvevővel. A Sláger volt az én kedvencem, hiszen átutazhattam az országot, az autóban nem kellett piszkálni a csatornakeresőt, mert vette az adást mindenhol. Hát igen, ez most szépen el fog múlni, eltűnnek a megszokott műsorok, melyek sok magyar ember hétköznapi rutinjának részévé váltak a hosszú évek során.

 

Isten Veled Danubius, Isten Veled Sláger!

 

Szerző: ticsko  2009.10.28. 22:10 1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szoccer.blog.hu/api/trackback/id/tr821482623

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.zaizhuli.com/ 2019.01.02. 04:36:48

Anno 1756 - egy iparos dinasztia 260 éve - Nem Art Decor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kirszti 2009.10.29. 15:46:31

De jön helyette két, tökre nem píszí, de annál izgibb rádió, sok beszélgetéssel és a sláger helyett estfm jellegű zenékkel, ha igaz, amit mondanak. Csak a bumerángot vegye át valaki, a többi szerintem feledhető volt.
süti beállítások módosítása