Hát sajnos Michael már kevésbé oké...

Ez a Smooth Criminal magyar fülnek eléggé érthetetlen refrénjének egy sora. Szóval Jacko már nincs közöttünk. Erről szerintem még az őserdőben élő törzsek is értesültek, valószínűleg szórólapon kaptak hírt, amit egy helikopterből szórtak ki számukra. Na de félre a tréfával! Világunk az elmúlt 15 évben sajnos nem a művészi teljesítménye kapcsán emlegette ezt az embert, aki valami számomra felfoghatatlan okból mindenáron fehérré akart válni és emiatt tette tönkre az egész szervezetét. A műtétsorozata sajna annyira sikeres lett, hogy egymaga elénekelhette volna az Ébenfekete és hófehért...de ez az ő dolga volt, nem is filózok tovább.

Azt viszont le szeretném szögezni, hogy mint művészt igen nagyra becsülöm! Ugyanis ő nem csak a moonwalking-ról híres (amit amúgy nem is ő talált ki), hanem a zenéjét is önmaga szerezte, a dalszövegeit nem gyártószalagon készítette egy névtelen emberke vagy csoport, azok is saját szerzemények. Már csak hab a tortán az, hogy a koreográfiában is utólérhetetlen volt mind a színpadon, mind a videokon. Mindig is szerettem, hogy a Jackson-klipek keretbe vannak helyezve és egy-egy történetet jelenítenek meg. Hollywood is sokat tanult a Jacksonnak dolgozó filmesektől. Formabontó trükköket alkalmaztak némely klipjében. Ott van például a Black or White. Emlékszel még az arcáttűnéses filmes trükkre? Nah, ha eddig nem tudtad, most elárulom neked kedves Olvasó, hogy ez a videoklip volt ennek a trükknek a premiere.

Szóval ő nem az az idióta, infantilis majom volt, mint ahogy a média lefestette az utóbbi években, hanem egy tehetséges zenész, nem csak énekes, zenész. A pedofil-botránytól meg próbáljunk elvonatkoztatni, mert az sem fog kiderülni soha, hogy tényleg "megvásárolták" a felmentését vagy valóban ártatlan volt-e! Ettől függetlenül a zenéjét még szerethetik az emberek, mert a kettő között nincs összefüggés. Amikor megtudtam, hogy a How I Met Your Mother című sorozatban a Barney-t megformáló színész, Neil Patrik Harris valójában meleg, megijedtem, hogy ezután nem fog összevágni a fejemben a nőcsábász karakterrel. De szerencsére egyáltalán nem zavar, talán azért, mert jó színész...ahogy Michael Jackson is jó zenész volt.

A bejegyzésem mondanivalója annyi lenne, hogy legalább holtában ne szapuljuk ezt az ember, inkább hallgassuk a zenéjét, persze csak ha szeretjük!

A legjobb Michael Jackson szám a Bad albumról (hallgasd meg, mert tényleg nagyon zsír!):

https://www.youtube.com/watch?v=7Hg-IRZk4D0

Szerző: ticsko  2009.07.13. 17:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoccer.blog.hu/api/trackback/id/tr131244110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása